Koordinatori za branitelje u bolnicama

Ministarstvo zdravlja hrvatskim braniteljima obznanjuje na svojoj mrežnoj stranici http://www.zdravlje.hr/ministarstvo/za_branitelje da je započelo s imenovanjem koordinatora za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji u bolnicama u RH.

Podižemo kvalitetu zdravstvene zaštite za posebno osjetljivu skupinu – braniteljsku populaciju. Osim što ustrojavamo posebne veteranske bolnice, svaka hrvatska bolnica, bilo opća, regionalna ili klinička, imenuje koordinatora za braniteljsku populaciju.

Kada se branitelj obrati bolnici, uloga koordinatora je da ga primi i uputi kome se i gdje treba javiti ili mu rezervira termin.

Objavljujemo tablicu s popisom dosada imenovanih koordinatora te njihovim kontaktima. 

Sukladno naputku Ministarstva zdravlja bolnice u Republici  Hrvatskoj  imenuju svojeg koordinatora sa zadaćom pružanja  potrebnih  informacija i hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji upute kome i gdje se javiti (ili ih predbilježe) u svezi rješavanja svojih zdravstvenih potreba u odabranoj bolnici.

Mi hrvatski branitelji i do sada smo imali razumijevanja za naše zdravstvene probleme i na tome zahvaljujemo ljubaznom osoblju ambulanti, bolnica, lječilišta i dr. No, u žurnim slučajevima zdravstvenih potreba potražit ćemo pomoć koordinatora, štujući zdravstvene potrebe i ostalih korisnika.

VRH