Jozo Petrašević

U spomen – Jozo Petrašević

Junačko srce stožernog brigadira u miru Joze Petraševića (1947. – 2018.), dragovoljca DR-a i ratnog zapovjednika zagrebačke 101. brigade ZNG-a/HV-a (od 7. studenoga 1991. do 30. travnja 1997.) prestalo je kucati 24. svibnja 2018.

Njegova prerana smrt duboko je potresla njegovu obitelj, rodbinu, nas pripadnike Brigade i prijatelje.

U Božje kraljevstvo i vječni život, uz vojne počasti, ispratili smo ga na zagrebačkom groblju Mirogoj, u srijedu, 30. svibnja 2018.

U spomen - Petar Stipetić

Nakon moždanog udara u siječnju, junačko srce stožernog generala u miru Petra Stipetića (1937. – 2018.) prestalo je kucati 13. ožujka 2018.

U OS RH obnašao je brojne dužnosti. Osnutkom Glavnog stožera Hrvatske vojske 21. rujna 1991. predsjednik Republike Hrvatske dr. sc. Franjo Tuđman postavlja ga za zamjenika načelnika, a generala Antona Tusa za načelnika. U to vrijeme Stoprva je bila mobilizirana u cijelosti. Od srpnja 1992. obnašao je dužnost zapovjednika Zbornog područja Osijek i slavonskog bojišta, a od prosinca zapovjednika Zbornog područja Zagreb (kojom je bio i nadređeni zapovjednik Stoprvoj). Sudjelovao je u planiranju VRO „Oluja“, u njoj zapovijedao sektorom Sjever (na Banovini i Kordunu), u kojem je bojno djelovala i Stoprva, a od ožujka 2000. do siječnja 2003. načelnik je GS OS RH.

U spomen - Višnja Petković rođ. Kunović

Nakon kratke bolesti, 25. listopada 2018. srce naše plemenite Višnje Petković (1946. – 2018.), počasne članice Udruge 101., prestalo je kucati. Otišla je u vječnu domovinu u miru Božjemu. Domovina je naša na nebesima.

Bila je naš dobrotvorno-humanitarni suborac u Domovinskom ratu i poslije rata. Na čelu skupine susedgradskih obrtnika i građana koji su se samostalno organizirali i osnovali Dobrotvorno društvo „Čovječnost“ (prvo takve vrste u DR-u) bila je sve vrijeme u dragovoljnoj službi pomoći djeci i obiteljima poginulih i ranjenih hrvatskih branitelja s područja Susedgrada. Obilazila nas je na svim bojišnicama 101. br ZNG-a/HV-a u DR-u.

U spomen - Željko Ilić

U spomen Miroslav Debogović

U spomen - Ivan Janeš

Uspomen - Emil Kokot

U spomen - Nikola Kordiš

U spomen - Drago Andrić

VRH